Chameleon

Issue 110: reboots with Symbols.dylib installed

Reported by farhanito, Jul 11, 2011

hi cparm, 

i have problem with Symbols.dylib
chameleon cannot boot and restart itself..

if i remove Symbols.dylib, it does starts and gets into partition 
selection screen..

i'm using dell xps m1330, penryn t9300, nvidia 8400m gs..

thanx

Comment 1 by Evan Lojewski, Jul 11, 2011

Owner: cparm

Comment 2 by farhanito, Jul 11, 2011

if i'm not mistaken, it says..

Starting chameleon...
Unable to bind symbols_safe_malloc..

[reboots]

Comment 3 by armel cadet-petit, Jul 11, 2011

hi,  farhan annahar

i have uploaded a version with some fixes can you try it

Comment 4 by farhanito, Jul 11, 2011

thank you

just tested, but the problem persist


regards,

Comment 5 by armel cadet-petit, Jul 11, 2011

hi, here is the (binary) files that i use, can you test them.

Additionally, can you send me your log from OSX and from bdmesg, 
tell me what is in your com.apple.boot.plist, and tell me about your 
procedure to download and build this project,

thank for your report ...

Comment 6 by farhanito, Jul 11, 2011

thanx i will try your compiled binary..

fyi, 
i also have this problem with trunk 1102-111x
but then fixed in 1121 (by Azimuth)
http://forge.voodooprojects.org/p/chameleon/source/tree/HEAD/trunk/i3
86/libsa/zalloc.c

Comment 7 by farhanito, Jul 11, 2011

hi again :)

yes, the attached binary works..

=====
i checked out this project using svnX, and build with 'make'

here are my bdmesg (using your binary) and boot.plist

Comment 8 by armel cadet-petit, Jul 11, 2011

good news :-), 

the version that i sent do not differ from my branch, i think you 
just have to type "make clean" to be sure that there is no 
cache before rebuild the project,
or simply delete the folder, download it again and build.
tell me also which version of xcode do you use.

i have seen no  errors in your boot.plist , one error in your log 
file "Errors encountered while starting up the computer. 
Pausing 5 seconds...", but you seem to be able to boot 
perfectly, so i think that we can say that is a success,

i just want to know if the message "Errors encountered while 
starting up the computer. Pausing 5 seconds...", also appear 
with the trunk or with the others bootloader ?

Comment 9 by farhanito, Jul 12, 2011

hi cparm,

thanx i will try your suggestion.
i'm using xcode 3.2(1610)

about that error, 
i too have that error with other bootloader, but yes it boots 
perfectly fine..

thanx again :)

Comment 10 by armel cadet-petit, Jul 14, 2011

Status: Fixed

Created: 6 years 4 months ago by farhanito

Updated: 6 years 4 months ago

Status: Fixed

Owner: armel cadet-petit

Labels:
Priority:Medium
Type:Defect