Chameleon

Issue 269: Incorrect memory detected

Reported by Teo Baranga, Jul 10, 2012

Hello,
I think there is a problem with the memory detection, I have 12GB of 
memory installed but when I boot, only 3555MB are detected in the 
corner of Chameleon and also in the OS (Lion). Windows detects it 
all just fine.
Might be worth saying that a have a laptop, Asus G55VW, with Intel 
series 7 chipset.
I can give more specs if requested.
Thanks!

Comment 1 by Cosmosis Jones, Jul 13, 2012

bdmesg required and all specs..

Comment 2 by Teo Baranga, Jul 14, 2012

I figured the bdmesg log was pretty big so i put it on pastebin: 
http://pastebin.com/3RvTspx2

My specs are:
CPU: 3rd Gen Intel i7-3610QM @ 2.3 GHz
Chipset: Mobile Intel HM77 Express
RAM: 12GB DDR3 SDRAM 1600 MHz SO DIMM 204-pin
I have no idea what kind of motherboard i have, CPU-Z shows only 
"G55VW"

Anything else needed, dont hesitate to ask.
Thanks!

Comment 3 by Michael Eckhoff, Aug 18, 2012

Same here, same system (ASUS G55VW)  Took out the extra SO-DIMM, so 
running with 2x4GB (8GB).  OS is reporting 8 GB in 'About this Mac', 
however, Activity Monitor only shows 3.5GB.

bdmesg attached.

Comment 4 by Michael Eckhoff, Aug 18, 2012

Attachment not showing.  Trying again...

Comment 5 by Teo Baranga, Aug 18, 2012

Thanks for confirming that it's not my laptop that's broken. A bit 
offtopic, but have you had luck with the GTX 660m?

Comment 6 by Cosmosis Jones, Oct 29, 2012

No Movement
Status: Invalid

Created: 7 years 6 days ago by Teo Baranga

Updated: 6 years 8 months ago

Status: Invalid

Followed by: 2 persons

Labels:
Priority:Medium
Type:Defect